163 ОУ " Черноризец Храбър "

Училищен ученически съвет

Обръщение

от Ученическия Училищен Съвет в 163 ОУ „ Черноризец Храбър „ 

Скъпи съученици, уважаеми родители и учители,

По Коледа стават чудеса

       За всеки от нас Коледа е един от най-красивите празници. Винаги с нетърпение очакваме подаръците на дядо Коледа, защото знаем, че всеки път някоя от мечтите ни ще се сбъдне.

       Но има деца, които мечтаят не за играчки и лакомства. Това са болните деца, които се нуждаят от много пари, за да могат да бъдат излекувани. Нека отворим душите и сърцата си и да съживим надеждата в тези  деца! Да спасим, да помогнем на един човешки живот!

                                                           ДА ИМ ПОДАРИМ НАДЕЖДА!  ДА ДАРИМ СЕГА!

       “Българската Коледае благотворителна инициатива, която набира средства за лечението на болни български деца и за закупуването на медицинска апаратура и консумативи за нуждаещи се детски клиники и отделения. За 7 г. от инициативата “Българската Коледа“ под мотото „Подарете надежда на дете в беда” са събрани 16 937 002 лв. С парите са лекувани над 700 деца. Купени са апаратура и линейки за общо 12 ,7 млн. лв. за над 110 детски клиники. През 2009 година ние помогнахме на 265 деца с тежки заболявания. Със сумата от половин милион лева бяха купени лекарства за 106 деца и беше осигурена рехабилитация за 127 деца с детска церебрална парализа. С вашите дарения беше осигурено лекарството Genotropin за цялата 2010 година – а без него децата редки болести са осъдени никога да не пораснат. За 10 дечица с двигателни проблеми бяха закупени помощни средства, а 5 малки пациенти отидоха на консултация в чужбина.

       Сега благотворителната инициатива за спасение на болните българчета започва отново – за осма поредна година. Организатори на “Българската Коледа” и тази година са администрацията на президента, БНТ и Нова тв. Средствата, събрани чрез “Българската Коледа – 2010”, ще бъдат дарени след подписване на тристранен протокол от тези институции на специализирани детски клиники. Пари ще получат и деца, чието лечение не се поема от здравното министерство и касата. Както всяка година решенията ще се взимат от специалистите за всеки конкретен случай. Но най-голямото решение зависи от всеки един от нас. Направихте Коледата на много други семейства истинска. Вие сте причината вече всички новородени задължително да се изследват за 20 генетични заболявания. С вашите пари беше закупена медицинска апаратура за 22 болници. Александровска болница получи уникален за Балканите апарат, който може да спаси зрението на много недоносени бебета.Изборът на децата, чието лечение се подпомага от “Българската Коледа”, става след изпращане на молби и медицински документи от родителите им до организаторите на кампанията и след съгласуване с лекуващите лекари. Кампанията ще продължи да осигурява лечението на деца, страдащи от различни редки болести. Закупуването на медицинската апаратура се извършва на основата на получени заявки от ръководствата на болниците и след консултации със здравното министерство, Асоциацията по педиатрия и Асоциацията по неонатология.

       Коледа наближава. Сега отново можем да помогнем. Защото всяко живо същество страда, но да съчувства и да помогне в беда може само човекът.

       УУС предлага и ние да внесем своя принос за спасяването на поне един детски живот!

       Нека всеки от вас дари колкото може пари – 1, 2, 5 лв. Сумата в случая не е най- важна – от значение е нашата съпричастност!

       Няма нищо по-хубаво от това да превърнеш една детска мечта в действителност, още повече по време на най-светлия християнски празник – Коледа! Нашият най-ценен коледен подарък ще бъде да помогнем поне малко на децата в нужда, защото те го заслужават.

       Средствата ще се събират до 22. 12. 2010 г., след което ще бъдат внесени по сметката на „Българската Коледа „. 

                                                                                                                                                   От УУС – 163 ОУ „ Черноризец Храбър

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

                                                                                                   С Ъ О Б Щ Е Н И Е

            Във връзка с обявеното от Училищния Ученически съвет  събиране на средства за подпомагане на болни деца от благотворителната инициатива „ Българската коледа „ можем да отчетем следните резултати:

     –              ПК  –     7 лв.                                                      –        V а кл.   –  16 лв.            

     –         I а кл.   –  22 лв.                                                      –        V б кл.   –  9, 41 лв.

     –         I б кл.   –  30 лв.                                                      –        VI а кл.  –    лв.

     –         I в кл.   –   25 лв.                                                     –        VI б кл.  –  3 лв.

     –         II а кл.  –  28 лв.                                                      –        VII а кл. – 0 лв.

     –         II б кл.  –  20 лв.                                                      –        VII б кл. – 6 лв

     –         III а кл. – 24, 32 лв.

     –         III б кл. – 36 лв.

     –         III в кл. – 20, 50 лв.

     –         IV а кл.  – 36  лв.

     –         IV б кл.  – 108, 55 лв.

                                                                                                                           Обща сума: 391, 77 лв.

           Училищният Ученически съвет изказва особена благодарност на учениците, родителите и класните ръководители на класовете, проявили най-голяма съпричастност към съдбата на болните деца – IV б, III б, класове, и ги награждава със специална грамота.

    

Горе