163.ОУ " Черноризец Храбър "

3 март – 141 години от Освобождението на България

Днес, 01.03.2019г., от 7.30ч.,  в актовата зала на 163.ОУ се проведе тържество по случай Националния празник на Република България – 3-ти март.

В обръщението към учениците, учителите и родителите, г-жа Катя Дойнова-директор на училището постави акцент върху преклонението и почитта на днешните българи към участниците в Национално освободителното движение и Руско-турската освободителна война от 1877-1878г. Резултатът от неистовия стремеж на българите от XIX. век за свобода и обявената от руския  император Александър II война  e  подписването на Сан Стефанския мирен договор. Сбъдва се лелеяната мечта на българите, че дядо Иван, Русия,  ще помогне. На картата на Европа е възстановена България.

Поклон пред свидните жертви на Национално освободителното движение и Руско-турската освободителна война!

Госпожа Маргарита Гайдарова, класен ръководител на  3 .а клас,  подготви учениците  Ралица Александрова, Боян Ангелов, Ивайла Николова и Божидар Цветков, които прочуствено и вълнуващо  рецитираха одата „Опълченците на Шипка“ от Иван Вазов и  стихотворението България .

Вокалната група „Пеещи звънчета“, с ръководител Светлин Спасов, изпълни песента „Къде си вярна ти любов народна ?“  по стихове на Добри Чинтулов. На стената в залата вървеше презентация за 3.март, подготвена от г-жа Стоянка Пейчева- ЗД.

3-ти март е светла дата в историята на България. Ще помним и зачитаме  делото на предците !

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Горе