163.ОУ " Черноризец Храбър "

За учениците, които обичат да четат художествена литература

Фондация „Детски книги” организира избор на детска книга и връчване на годишната награда „Бисерче вълшебно“ за 2018 година.  Електронното гласуване за избор на детска книга се извършва на официалния сайт на кампанията –  www.biserche.com, където са публикувани и заглавията на номинираните книги.

Началото на гласуването ще започне на 20.02.2018 г. и ще завърши на 15.04.2018 г. Закриването на кампанията и церемонията по връчването на наградата „Бисерче вълшебно” ще бъдат проведени в края на месец април 2018 г.  Инициативата е подкрепена от  е Министерството на образованието и науката и е дейност свързана с Националната стратегия за насърчаване и повишаване на грамотността .

 Очакваме  учителите и родителите  да подпомогнат гласуването при най-малките ученици, които нямат формирани умения за работа с компютър, и да вписват имената им във входа за колективно гласуване, за да може всяко дете да получи грамота от почетното жури.

Организаторите обещават да подготвят допълнителни материали в помощ на учителите и училищните библиотекари при разпространението на информацията и са на разположение при възникнали въпроси.

Горе