163.ОУ " Черноризец Храбър "

Ден на Народните будители

Днес, 31.10.2017г., преди началото на учебните часове, в актовата зала на училището се събрахме всички ученици и учители. Поводът за сутрешната среща бе Денят на Народните будители.

Във вековната история на България има достойни хора с различни професии-книжовници, духовници, учители, революционери, поети и писатели , които са оставили родолюбив отпечатък в съзнанието, в материалното и нематериално наследство за българите.

Всяко време е интересно и трудно.  От позицията на граждани на свободна България, ние отдаваме заслужена почест и признание на живота и делото на Народните будители.  Започваме с патрона на 163.ОУ – Черноризец Храбър, с първоучителите Св.Кирил и Св.Методий, с Ангеларий, Гораст, Наум, Климент и Сава, с Патриарх Евтимий, Паисий Хилендарски, Неофит Бозвели,  д-р Петър Берон, Васил Априлов, Христо Данов, Добри Чинтулов, Филип Тотю, Панайот Хитов, Иван Вазов и всички учители от 163.ОУ.

Нека всеки, който чете публикацията добави от себе си по няколко будители, които за него са пример за достоен  и смислен начин на живот.

Йоана Тасева и Димо Димов от 6.б клас, подпомогнати от г-н Марио Вълчев и вокалната група с ръководител г-н Светлин Спасов, поздравиха всички присъстващи с настъпващия празник.

 

 

 

 

Горе