163.ОУ " Черноризец Храбър "

163 ОУ „Ч. Храбър“ участва във фестивала „Sofia Contemporary”

 

На 23 и 29  април 2013 г.,както и 7 май 2013г. в рамките на фестивала за съвременно изкуство „Sofia Contemporary” учениците от 5а и 5б клас, под ръководството на г-жа Венета Петкова- старши учител по БЕЛ, участваха в инициативата Деца, слушаме ви!

Първият тур от програмата на фестивала вкллючваше посещение на Националният природонаучен музей и на изложбата във VIVACOM Art Hall, в която са  представени нови гледни точки в китайското съвременно изкуство.Учениците се учеха как да представят творбите, за да  събудят интерес у своите приятели, откриваха необичайни ефекти в инсталацията на Самуил Стоянов, където животните сякаш оживяват.

На втория тур младите екскурзоводи  споделиха собствените си интерпретации за произведенията, а техните съученици не само задаваха въпроси, но и измисляха нови истории. Какво точно виждат и защо това е така, беше оставено на тяхното въображението .

Следващатат спирка  от програмато беше Домът на културата „Средец“, където учениците се запознаха с проекта на Вера Млечевска и Димитър Шопов „Гавазов и неговото време“.Творческият им експеримент впечатли петокласниците, но наред с това им даде възможност да докажат, че умеят да мислят и не се поддават на манипулации.

Участието на петокласниците приключи с раздаване на сертификати за отлично изпълнените задачи, поставени от медиатора г-жа Силвия Терзийска.

Горе