163.ОУ " Черноризец Храбър "

Приключения и спортни игри в Националния исторически музей

На 26.04.2013г. в Националния исторически музей се проведоха 2 важни събития от училищния календар. Това са  патронния празник на 163 ОУ  и  дейностите по проекта „Приключения и спортни игри в НИМ“. Гости на празника бяха  г-н Павел Иванов – гл.експерт в дирекция „Спорт, туризъм и младежки дейности”, г-н  Борислав Йорданов -зам.кмет на р-н Искър, г-жа Светла Димитрова – началник на отдел „Инспектиране и организационно -методична дейност“  в РИО  София- град. В тържествена обстановка бяха отличени с грамоти, ученици, които са класирани на призови места в олимпиади, конкурси и спортни състезания.

С интерес и внимание всички участници разгледаха експозициите на музея.

Чрез увлекателните разкази на  екскурзоводите,  усетихме и видяхме, че сме част от  велик народ, който населява тези земи от столетия. Красотата на експонатите спира дъха и те изпълва с радост и гордост.

С настроение и спортни игри на открито, със смях и закачки под ръководството на г-жа Татяна Микова и г-жа Красимира Герова  се проведоха спортните състезания по класове. Г-жа Невена и Трендафилова и учениците от 6-ти клас запознаха учениците с основните растителни видове на територията на музея.

В ателиетата по традиционни занаяти – грънчарство, тъкачество, правене на сапун, правене на плъсти /изделия от нетъкан текстил/,  децата имаха възможност да станат  занаятчии и да направят  грънци, накити и сапуни. Учениците от 4-ти  до 7-ми  клас посетиха и Боянската църква.

Проекта се финансира по програмата на СО за кандидатурата на гр.София за  европейска столица на културата за 2019г.

Горе