163.ОУ " Черноризец Храбър "

Втора среща по проект „Европа-минало,настояще,бъдеще“

От 20.02.2013г. до 24.02.2013г. в Санта Круз де ла Мудела-област Ла Манча, Кралство Испания се проведе втората среща по проекта. Този проект  е финансиран от Европейската комисия по секторна програма „КОМЕНСКИ“.  От българска страна училището бе представено от учениците Ива Тодорова от 6б клас, Кристиян Гешев от 5б клас, Димитър Каранешев от 5а клас и Адриана Юриева  от 4а клас. От учителите участваха г-жа Стела Селимска,  г-жа Мария Чортова и г-жа Катя Дойнова- директор на училището.  В приятелска среда,  сред връстници от Испания, Италия, Великобритания, Полша и Турция, се проведе избор на лого на проекта. На първо място се класира предложението на испанските ученици, на второ място бе поставено предложението на децата от Турция, а на трето място се класира предложението на Васил Христов от 6а клас.

Една от целите на срещата бе учениците да представят известна личност от всяка страна, допринесла за развитието на културата, образованието, науката на съответната страна.  Английските ученици представиха У.Шекспир, поляците-Н.Коперник, италианците -Г. Галилей, домакините- художника Ел Греко, а ние д-р Петър Берон- учен -енциклопедист,автор  на първия български учебник от Възраждането- „Рибния буквар“.

На учениците и учителите се предостави възможността свободно да общуват. В проведените срещи имахме възможност да  упражним езикови умения, да обменим опит и професионални практики.  Беше проведена екскурзия до гр. Толедо-старата столица на Испания. В края на срещата всички участници получиха сертификати и задачи за следващия проектен период.

 

 

 

 

Горе